تاريخ : ۱۳۹۹/۴/۱۵
 شب پره مینوز گوجه فرنگی به کلیه مراحل رشدی گیاه گوجه فرنگی حمله نموده وتا صد درصد محصول را نابود می کند . خسارت آفت به خصوص در گلخانه ها شدیدتر بوده و با تغذیه از برگ ، ساقه ومیوه عملکرد محصول را به شدت مورد تاثیر قرار می دهد.






حشرات کامل به طول 10 میلیمتر دارای پولک های خاکستری مایل به نقره ای با لکه های سیاه رنگ روی بال های جلو ، شاخک مووش وبندهای آن یک در میان روشن وتیره هستند . شکم حشره ماده بزرگ و سطح زیرین آن به رنگ سفید با خطوط سیاه رنگ است در حشرات نر شکم باریک یا خاکستری است .
تخم آفت کوچک بیضی شکل ، در ابتدا سفید یا کرمی ، رنگ قبل از تفریخ تیره می شود . تخم ها زیر سطح برگ گذاشته می شود

طول عمر حشره




خسارت زایی :

 این آفت در مراحل مختلف رشدی گیاه به گل ، برگ ، ساقه و در مرحله میوه دهی به میوه میزبان خسارت می زند که علائم خسارت به صورت مینوز روی برگ ها ولهیدگی میوه ها دیده می شود . برگهای گیاه مورد حمله حاوی تونل ها وشبکه ای از کانال های بین بافتی (مینوز ) شده و تجمع فضولات لاروی در محل فعالیت لارو به رنگ قهوه ای از دیگر علائم آلودگی می باشد ، روی میوه های گوجه فرنگی تخمگذاری زیر کاسبرگ ها صورت گرفته ولارو پس از خروج از تخم وارد میوه می شود. میوه های آلوده لهیده و دارای سوراخ و کانال بوده از بازار پسندی آنها کاسته می شود . وجود لارو داخل ساقه ها نیز از رشد آنها می کاهد.
این حشره توان تولید مثلی بالایی داشته و حشره کامل در صورت وجود غذای مناسب ودمای 23- 19 درجه سانتی گراد می تواند تا 300 تخم بگذارد. در دمای بالاتر ( 23 وبالاتر ) زمان رشد و نموی حشره کاهش می یابد . رشد ونمو حشره در دمای بین 7 و 10 درجه سلسیوس متوقف می شود حشرات بالغ شب فعال بوده و طی روز معمولا بین برگ ها مخفی می شوند. حشرات ماده 1 -2 روز پس از ظاهر شدن حشرات نر را جلب نموده وجفتگیری می کنند . تخم پس از 5 – 7 روز باز شده و لارو پس از 10 – 5 دقیقه می تواند به بافت برگ نفوذ کند . در ابتدا کانال ها باریک اما سپس پهن تر می شود . لاروها پس از چهار سن و طی حدود 20 .روز کامل می شوند









ردیابی:

الف : ردیابی در مناطق غیر آلوده
-        بررسی مزرعه و گیاهان میزبان : بازدید از مزرعه و گلخانه ، برگ ها ، ساقه ها و میووه های گیاهان میزبان برای مشاهده علائم خسارت ( تونل ها و فضولات لاروی ) انجام می شود.
-        استفاده از تله های فرمونی : استفاده از تله های دلتا و یا تشت های همراه فرمون مهمترین وحساسترین روش در ردیابی حضور آفت در منطقه ، مزرعه وگلخانه است . برای انجام این ردیابی در هر منطقه با شرایط اقلیمی یکسان یک ایستگاه ردیابی در یک هکتار انتخاب و نتایج ردیابی آن به کل منطقه با اقلیم یکسان تعمیم داده می شود . در این نوع ردیابی استفاده از تله فرمونی به تعداد یک تا دو عدد در هر ایستگاه و یا یک تله فرمونی در هر گلخانه توصیه می شود.



 
ب – ردیابی در مناطق آلوده برای تعیین تراکم آفت و تغییرات جمعیت آن :
-        استفاده از تله های فرمونی : تله های دلتا و یا تشت های آبی همراه فرمون جنسی در مزرعه وگلخانه برای تخمین جمعیت آفت و تعیین بهترین زمان مبارزه توصیه می شود . در این نوع ردیابی استفاده از تله فرمونی به تعداد یک تا دو عدد در مناطق کشت گوجه فرنگی ویک تله فرمونی در هر گلخانه توصیه می شود .
-        استفاده از تله های نوری: استفاده از تشت های پلاستیکی پر از آب با لایه ای از روغن همراه لامپ هایی که با انرژی برق به صورت مستقیم و یا توسط باتری های خورشیدی روشن می شوند از راه های ردیابی آفت در مناطق آلوده است . لازم به ذکر است که استفاده از تله نوری در مناطقی مناسب است که هیچ گونه نور دیگری شامل لامپ های کنار جاده ها و یا روشنایی های دیگری در اطراف محوطه استفاده از آنها وجود نداشته باشد.






تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت آوان مشرق زمین ،عرضه کننده کلیه نهاده های کشاورزی می باشد.
خبرنامه