تاريخ : ۱۴۰۲/۲/۷
چرا سمپاشی بهاره درختان میوه لازم است ؟ 
 
در اکوسیستمی که ما در آن زندگی می کنیم بسیاری از موجودات برای بقا متکی به سایر جانداران می باشند. برای مثال کفشدوزک شکارچی بسیاری از آفات خسارت زای درختان میوه می باشد. به طور کلی برای اینکه محیط ، درختان و میوه های سالم  و با کیفیت داشته باشیم بهتر است از ترکیبی از روش ها برای کنترل و نگه داری درختان استفاده کنیم.
گفتنی است اگرچه امروزه توجه به تولید محصولات ارگانیک (بدون استفاده از سموم و کود) در الویت قرار گرفته است، اما هنوز سموم شیمیایی نیرومندترین سلاح مبارزه با آفات به شمار می روند. بی شک کاربرد صحیح و دقیق این مواد ضمن مبارزه با آفات، حداقل اثرات سوء به محیط زیست و سلامت غذایی بشر را به همراه خواهد داشت.
سمپاشی بهاره درختان میوه بسیار مهم است و از آسیب رساندن آفات و بیماری ها به درختان و میوه ها جلوگیری می کند. با این حال، مهم است که بدانید چه زمانی درختان میوه را سمپاشی کنید، زیرا اگر در شرایط مناسب و در زمان مناسب سمپاشی نشود، به درخت آسیب وارد خواهد شد.
 
 
باید دقت شود که اگر درختان شکوفه داده اند اصلا و به هیچ عنوان هیچ عملیاتی نباید روی درخت انجام بگیرد. آبیاری و محلول پاشی در این زمان تنها باعث ریزش گل درختان می شود. علاوه بر این سمپاشی در این زمان موجب از بین بردن حشرات گرده افشان شده و کم شدن بازدهی میوه درختان می‌شود. 
بنابراین برای اکثر آفات و بیماری ها، سمپاشی را قبل از شکوفه کامل یا بلافاصله بعد از آن توصیه می کنیم. با این حال، برخی از آفات و بیماری‌ها نیز می‌توانند درخت را در این مدت آلوده کنند، مانند آتشک سیب و گلابی. ، برای این بیماری در طول شکوفه برای کنترل و یا کم کردن خسارت بیماری باید با سموم مسی در فواصل مشخص در شکوفه سم پاشی نمود.
سمپاشی بهاره درختان میوه باید به گونه‌ای انجام شود که به تمام قسمت‌های گیاه حتی زیر برگ‌ها اثر بگذارد. چون اکثر حشرات از قسمت زیرین برگ‌ها تغذیه می‌کنند.
متاسفانه یک روش متداول و مورد اعتماد برای حفاظت همه درختان میوه از آفات حشرات وجود ندارد. با این حال اگر زمان دقیق سمپاشی درختان خود را بدانید، می توانید احتمال ابتلا به آفت و بیماری را در آنها به شدت کاهش دهید.
چرخه زندگی گیاهان به مراحل مختلف رشد (جوانه‌زنی، گلدهی و غیره) تقسیم می‌شود که به آن مراحل فنولوژیک می‌گویند. 
 
چرا دانستن مراحل رشد فنولوژیکی یک محصول مهم است؟
 
دانش زمان‌بندی رویدادهای فنولوژیکی و تنوع آن‌ها می‌تواند داده‌های ارزشمندی را برای برنامه‌ریزی، سازماندهی و اجرای به موقع برخی از فعالیت‌های کشاورزی استاندارد و خاص (پیشگیرانه و حفاظتی) که نیاز به اطلاعات پیشرفته در مورد تاریخ مراحل خاص توسعه محصول دارد، ارائه دهد.
مطالعه فیزیولوژی محصول برای تنظیم بیماری گیاهان و سایر اختلالات فیزیولوژیکی مهم است و به بهبود تولید محصول و کیفیت غذا کمک می کند. مطالعه فرآیندهای فیزیولوژیکی رشد، نمو و تولید اقتصادی گیاه را تعیین می کند. علاوه بر این به بهبود تولید محصول و کیفیت غذا کمک می کند.
برای پرورش درختان میوه سالم برای اینکه توسط آفات و بیماری ها آسیب نبینند، می توانید با شناخت و شناسایی سریع آفات و بیماری های رایج شروع کنید.
 
آب و هوا بزرگترین متغیر مربوط به کنترل آفات و بیماری هاست. به طوریکه هوای گرم و مرطوب در بهار باعث ایجاد و شیوع بیشتر انواع قارچ ها و بیماری ها می شود. در چنین شرایطی، برای جلوگیری از شیوع بیماری ها نیاز به سم پاشی بیشتری می باشد. پس ممکن است لازم باشد چندین بار در طول فصل رشد بسته به میزان شیوع بیماری و آب و هوا برای محافظت در برابر بیماری های مختلف از قارچ کش استفاده شود.
برخی از هاگ های قارچ ها در هوای خنک و مرطوب بهاری فعال می شوند. سایر بیماری ها در شرایط گرم و مرطوب تابستان گسترش می یابند. مهم است که بیماری های گیاهی را پیش بینی کنید و درست قبل از رسیدن آنها شروع به درمان کنید.
بر خلاف هوای گرم و مرطوب، هوای خشک و گرم اغلب برای تجمع حشرات مطلوب تر است، بنابراین ممکن است کنترل حشرات در هوای گرم و خشک دشوارتر باشد. 
 
بهترین زمان سمپاشی در روز 
 
 
 
بهترین زمان سمپاشی در روز
  • زمان سمپاشی بهاره بسته به نوع سم متفاوت خواهد بود. 
  • بهترین ساعت سمپاشی در روز زمانی است که هوا هنوز گرم نشده است و نور کم است. بنابراین صبح زود و یا قبل از غروب آفتاب بهترین زمان خواهد بود و بهترین دما برای سمپاشی هنگامی است که درجه حرات کمتر از ۲5 درجه سانتیگراد باشد.
  • زمان محلول پاشی به گونه ای باشد که فاصله سمپاشی تا بارندگی از ۲۴ ساعت کمتر نباشد ولی باز هم به نوع سم متغیر است، همچنین روزی برای سم پاشی انتخاب شود که طوفانی و باد نباشد تا سم ها به سمت دیگر درختان انتقال داده نشود. 
  • کشاورزان و باغداران باید برنامه زمانبندی رشد گیاهان و حشرات را بدانند تا تصمیم بگیرند که چه زمانی کودها و آفت کش ها را مصرف کنند تا بهترین نتیجه را از سم پاشی و کوددهی بگیرند.
 
یکی از دغدغه های باغداران، ریزش گل و میوه در بهار و تابستان  می باشد که متاسفانه بخاطر کمبود اطلاعات سبب صرف هزینه های زیادو گاهی عدم حصول نتیجه مطلوب می گردد.به طور کلی سه طیف ریزش گل و میوه داریم: 
1. ریزش در زمان لقاح (گرده افشانی): زمانی اتفاق می افتد که درخت پر از گل است به طوری که برگهایش مشخص نیست و سرتا پا سفید است ولی به مرور زمان گلها ریزش می کند. در مرکبات 98% گل باید ریزش کند که این مسئله از نظر علمی اثبات شده است. 1 تا 2 درصد گل باید بماند تا محصول مورد نظر ما تولید گردد. برای جلوگیری از ریزش، احتیاج به گرده افشان داریم. در باغاتی که زنبور عسل وجود دارند به ندرت ریزش گل پیش می آید چون گرده افشانی به خوبی صورت می گیرد. 
 2. ریزش بعد از گل: که این ریزش زمانی اتفاق می افتد که میوه ها اندازه فندق شده اند. دلیل ریزش در این مرحله گاهی اوقات به اندازه درخت برمی گردد.1 تا 2 % گلها باید به میوه تبدیل شود در غیر اینصورت چون درخت دیگر توانایی لازم برای نگه داری میوه را ندارد باید ریزش دهد که کاملاً طبیعی است. البته گاهی اوقات ریزش به مسائل خاکی، آبی، تغذیه ای ، بادهای گرم و آبیاری نامنظم بستگی دارد همه این عوامل گیاه را دچار شوک کرده و باعث ریزش میوه می شود. مصرف کود های فروت ست برای جلوگیری از ریزش گل در این مرحله توصیه می گردد.
3.  ریزش پیش از برداشت (شهریور و مهر): که به تنش ها بر می گردد مصرف کود های ، حاوی اسید آمینه و جلبک برای جلوگیری از ریزش گل در این مرحله توصیه می گردد. بنابراین باید شرایط آبیاری و خاک مساعد باشد. در اواخر فصل پاییز بارندگی زیادی داریم. یک سری از قارچها که داخل خاک وجود دارند (خاکزی هستند) ،در اثر سائیده شدن شاخه ها به زمین، اسپور های قارچ روی گیاه آمده و باعث آلودگی آن می شود و در نهایت میوه ریزش می کند که با هرس می توان این ریزش را تحت کنترل قرار داد .
پس از ریزش بیشتر گلبرگ ها، بسته به اینکه علیه چه بیماری و یا آفتی اقدامات کنترلی را انجام می دهیم و نوع سم مورد استفاده ، می توان دوباره در برابر حشرات و سایر بیماری ها سمپاشی کنید . کلا می توان در طول تابستان تا زمان برداشت چند نوبت سمپاشی شود.
 
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت آوان مشرق زمین ،عرضه کننده کلیه نهاده های کشاورزی می باشد.
خبرنامه